dissabte, 27 d’abril del 2013

Ja sabeu que són els MOOC?

Els cursos MOOC (de l'anglès, Massive Online Open Courses) tenen l’objectiu de compartir i difondre coneixement a partir dels materials que els professors pengen a la web i dels debats que es plantegen en les aules globals.

Les universitats espanyoles se sumen a la tendència anglosaxona dels MOOC, un nou concepte de formació nascut als Estats Units en què prestigioses universitats com Harvard, Stanford o el MIT imparteixen cursos a distància, online, de manera gratuïta i massiva. Així, el nombre de matriculats en aquest tipus de cursos és il·limitat i la descàrrega de materials gratuïta, oberta i accessible des de diferents plataformes d'Internet com Coursera o edX.

Per tal de posicionar-se en el mercat de parla hispana, Universia ha llançat la plataforma Miríada X, un portal... que ja compta amb la participació de setze universitats espanyoles (de les quals, dues catalanes) i dues iberoamericanes.

En l'actualitat, Miríada X ofereix cursos de més de vint temàtiques diferents però aquesta oferta no és estàtica i és possible incorporar-hi cursos progressivament...

Cursos MOOC - Altres estudis i cursos - ( UPF )

En aquest vídeo Daphne Koller, explica per què Coursera és un model innovador per a l'aprenentatge en línia i una forma d'investigar com aprenen les persones ja que contribueix a crear una base de dades sense precedent sobre cóm es processa i s'assimila el coneixement.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada