dimecres, 27 de febrer del 2013

Cursos de català del CNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística té per objectiu facilitar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua pròpia de Catalunya en tots els àmbits. 

Per millorar els coneixements de català ofereix: 

  • Formació presencial i a distància (Parla.cat), i autoformació.
  • Cursos per aprendre a parlar el català (nivells bàsic i elemental).
  • Cursos per aprendre a usar correctament el català escrit (nivells intermedi i de suficiència).
  • Cursos específics: de conversa, d’atenció oral al públic, per a gestors, etc.
  • Cursos de llenguatge d’especialitat: llenguatge comercial, administratiu i jurídic.

Podeu consultar informació dels cursos de la comarca a través del CNL del Maresme o de la resta del territori a través de la xarxa de 22 centres de normalització lingüística... També podeu accedir a la informació dels preus clicant aquí.

dissabte, 23 de febrer del 2013

Reconeixement acadèmic de l’experiència laboral


El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha obert el període de sol·licitud del Servei d'Assessorament en la Formació Professional.  Aquest servei d’assessorament és un pas previ i imprescindible per aquelles persones que vulguin participar en un procés de reconeixement acadèmic de l’experiència laboral.

El període per inscriure’s al servei d’assessorament és del 19 al 27 de febrer de 2013.

A qui s’adreça?
A aquelles persones majors de 18 anys i que disposen d’experiència laboral o en activitats socials de mínim 2 anys en el sector relacionat amb el cicle formatiu del qual volen reconèixer els aprenentatges.

On es pot fer?
Aquest servei es porta a terme als centres educatius

Podeu accedir a la informació completa, cercar informació de quins centres ofereixen aquest servei i de quines famílies professionals assessoren clicant aquí.

Al web del centre escollit es pot trobar la informació i la sol·licitud telemàtica per demanar el servei d'assessorament. Només es pot fer una única sol·licitud i per formalitzar-la la persona interessada ha de disposar d'una adreça de correu electrònic per registrar-se.

En finalitzar aquest procés la persona interessada obté un informe d’assessorament, imprescindible per participar en el reconeixement acadèmic dels aprenentatges assolits mitjançant l'experiència laboral o en activitats socials.

L'import del servei és de 60 euros els centres públics del Departament d'Ensenyament. 
La resta de centres educatius han de fer públic el preu d’aquest servei al seu web.

Què és Cibernàrium

Cibernàrium és el programa de capacitació i divulgació tecnològica de Barcelona Activa - Ajuntament de Barcelona. Ofereix formació per a professionals i empreses, així com activitats d'iniciació a Internet per a tota la ciutadania.
Cibernàrium és un ampli ventall d'activitats de curta durada, molt pràctiques i sobre un tema molt concret.
A més a més, Cibernàrium edita materials divulgatius en diferents formats: videocursos, llibres i dossiers d'activitat.
Hi podem trobar activitats i materials relacionats amb la cerca de feina, la identitat digital, el networking, les xarxes socials i la web 2.0, entre d'altres temes.

Podeu trobar l'enllaç a Cibernarium a l'apartat de Recursos d'aquest blog. 

I com a mostra dels materials que edita us deixo aquí un vídeo molt interessant en que Rosaura Alaustrey ens explica què és i com s'ha de fer el NETWORKING.


dijous, 14 de febrer del 2013

El certificat de llengües de les universitats de Catalunya: el CLUC d’anglès

El CLUC d’anglès és un certificat interuniversitari reconegut pel Consell Interuniversitari de Catalunya que, a partir d’un examen, permet acreditar els nivells B1, B2.1 i B2 d’anglès dels candidats. L’examen, que és multinivell, avalua i certifica el nivell de les quatre destreses lingüístiques (expressió oral i escrita, comprensió oral i escrita), així com l’ús de la llengua.
Per a qui? Per a l’alumnat, el PAS i el PDI de totes les universitats catalanes i també per al públic general que necessiti acreditar el seu nivell de coneixement d’anglès i que sigui major de 18 anys. Per a més informació cliqueu aquí.